Husker du at spise morgenmad? 
Husker du at spise morgenmad? 

Husker du at spise morgenmad? 

01.Aug.2022

Vidste du, at man faktisk kan lave lækker morgenmad relativt hurtigt. Nogle opskrifter kan endda laves aftenen før, så det eneste man skal gøre er at finde en ske frem. Lyder det ikke let? 

Scrambled æg på ristet rugbrød med parmesan og purløg

En sund og lækker morgenmad behøver ikke tage lang tid. Denne morgenmad kan faktisk laves på 10 minutter – og så smager den bare lækkert!

Det skal du bruge:

–       2 æg

–       1-2 skiver rugbrød

–       Purløg

–       Parmesan

–       Smør

–       Salt

–       Peber

Pisk dine æg grundigt sammen i en skål, smag til med salt og peber. Sæt rugbrødet i brødristeren. Sæt en non-stick pande på middelvarme og kom en klat smør på panden. Når smørret er smeltet, kommes æggene på. Rør rundt i æggene med en dejskraber. Æggene skal kun have 2-3 minutter. Det er vigtigt at stoppe kort inden æggene ser færdige ud, da eftervarmen tilbereder æggene færdigt. Tager man dem af for sent, bliver de vandede og gummiagtige. Anret æggene på det ristede rugbrød og drys med parmesan og purløg.

Omelet med spinat og svampe

Dette er en simpel omelet, der let kan laves om morgenen – og kan varieres med de grøntsager, der er tilbage i køleskabet.

Det skal du bruge:

–       2 æg

–       Smør

–       Salt

–       Peber

–       Frisk Spinat

–       Svampe (fx champignon)

Pisk dine æg grundigt sammen i en skål, smag til med salt og peber. Skær svampene i små stykker og steg dem på en pande med lidt salt og peber. Svampene er færdige, når de er gyldne i farven. Tilføj 2 store håndfulde frisk spinat til svampene og lad det blive blødt. Du kan roligt bruge mere spinat, end du regner med – det skrumper nemlig meget ind, når varmen får fat. Tilføj så æggemixen og rør det hele rundt en gang, inden det sætter sig. Lad omeletten stå indtil den har sat sig.

Yoghurt med hjemmelavet granola

Granola er let at lave selv, og kan bestå af lige præcis de nødder, kerner og tørrede bær som man bedst selv kan lide. 

Det skal du bruge:

–       Græsk yoghurt

–       2 spsk. honning

–       1/2 dl kokosflager

–       2 dl havregryn

–       1 dl græskarkerner

–       1 dl mandler

–       1 spsk. chiafrø

Kom alle ingredienserne i en skål og mix rundt, til det hele er i kontakt med honningen. Bag herefter blandingen i ovnen i 15 minutter på 200 grader. Lad granolaen køle, så den bliver helt sprød. Server den med yoghurt og top den med frisk frugt.

Smoothie bowl med kakaonips og frisk frugt

Smoothie bowls har været populære de sidste par år – og det forstår man godt! De er lette at lave, fyldt med vitaminer og kommer i mange variationer.

Det skal du bruge:

–       1 dl frosne hindbær

–       1 frossen banan

–       2 dadler

–       Kakaonips

–       Frisk kiwi og jordbær

Ideen bag en smoothie bowl er at man blender frossen frugt og dekorerer den med sine yndlingstoppings. I denne opskrift har vi blendet nogle frosne hindbær med to dadler og en frossen banan. Vi topper den flotte pink smoothie med kiwi i skiver, jordbær og kakaonips. Voilá!

Blødkogt æg og avocado toast

Det skal du bruge:

–       1 æg

–       1/2 – 1 avocado

–       1-2 skiver surdejstoast

–       Citron

–       Salt

–       Peber

–       Purløg

Mos din avocado i en skål med en gaffel, indtil avocadoen har den tekstur, du bedst kan lide. Vi kan godt lide vores lidt grov. Tilføj salt, peber og lidt citronsaft. Rist et lækkert stykke toastbrød, rugbrød eller surdejsbrød og kom avocadomosen på. Alt efter størrelsen af ægget skal det koge i 4-6 minutter – 4 min for et lille æg og 6 min for stort. Når ægget er færdigt, placeres det på toasten og skæres over, så blommen løber. Drys med purløg, salt og peber.

Havregrød med kanel og æbler

Denne super lette grød kan laves om morgenen eller gøres klar om aftenen i en bøtte. Så let kan det være!

Det skal du bruge:

–       1 dl havregryn

–       2 spsk. chiafrø

–       1 dl vand

–       1 æble

–       1 tsk. kanel

–       1 tsk. sukker eller honning

–       Knivspids salt

Skær æblerne i små tern. Kom alle ingredienser i en bøtte eller skål og mix rundt. Massen kan varmes i en gryde på middel varme og eller direkte i skål/bøtte i mikroovnen i 4 minutter. Drys eventuelt med lidt ekstra kanel, når den er lun. Lækkert!