Sund forkælelse – Sådan laver du en vitaminrig brunch
Sund forkælelse – Sådan laver du en vitaminrig brunch
Vitaminer

Sund forkælelse – Sådan laver du en vitaminrig brunch

06.Nov.2022

Der findes få ting bedre end langsomme weekendmorgener, hvor morgenmaden forvandles til brunch.

Weekend brunch eller sund morgenmad?

Her finder du tips og tricks til en sund brunch, der blandet andet indeholder A-vitamin, B2-vitamin, pantothensyre, B6-vitamin, biotin og C-vitamin.

A-vitamin vedligeholder blandt andet normalt syn og normal hud, mens de forskellige slags B-vitamin og C-vitamin bidrager til at mindske træthed og udmattelse. Samtidigt bidrager B-vitamin også til vedligeholdelse af normal hud og hår, og C-vitamin bidrager til immunforsvarets vedligeholdelse.

Opskrifter på sund morgenmad til weekendbordet

Grønne, vitaminrige pandekager:
Luftige, søde amerikanske pandekager er en favorit hos mange. Så hvorfor ikke prøve en grøn udgave? Den smager stadig sødt, mens spinaten tilfører en masse gode vitaminer. Drys den med en masse C-vitamin – nemlig bær i forskellige afskygninger. Det er en sikker vinder, når man skal lave vitaminrig mad.

Du skal bruge følgende ingredienser:

4 økologiske æg (eller vegansk æggeerstatning)
2 modne bananer
1¼ dl plantebaseret mælk efter eget valg
1 håndfuld babyspinat eller frossen spinat, let optøet
15 friske mynteblade
50 g mandelmel
60 g boghvedemel
40 g kokosmel
1 tsk. bagepulver
1 nip havsalt

Slå æggene ud i en skål og tilsæt banan, spinat og eventuelt mynteblade – og rør det sammen. Tilsæt de tørre ingredienser og rør igen. Lad dejen hvile i nogle minutter og bag derefter pandekagerne på en pande – 4 pandekager ad gangen.

Sund smoothie bowl:
Smoothiebowlen er en sikker vinder i hverdagen, men den passer også godt som supplement til en sund brunch – især fordi det er så nemt at lave! Prøv en, som er lavet af både banan og bær, som giver et tilskud af både C-vitamin, folat og kostfibre!

Det eneste, du skal bruge, er følgende:

2 frosne modne bananer (ca. 200g)
100 g frosne jordbær (eller brombær)
100 g frosne blåbær
1,5 dl mælk
1 dl skyr (yoghurt eller soya-yoghurt kan også bruges)
0,5 tsk. vaniljesukker

Blend det hele sammen i en blender og voilá – sund morgenmad coming up!

Til de travle hverdage, hvor man ikke har tid til at lave en stor, sund morgenmad, kan Apovit kosttilskud være et godt supplement af forskellige viaminer og mineraler. Du kan blandt andet supplere din kost med Apovit Multi voksne, Apovit C-vitamin brus, samt Apovit Silica Extra til vedligeholdelse af normalt hår, hud og negle.