Sådan laver du gode halloweensnacks | Hjemmelavet halloweenslik
Sådan laver du gode halloweensnacks | Hjemmelavet halloweenslik

Sådan laver du gode halloweensnacks | Hjemmelavet halloweenslik

17.Oct.2022

Gys, gru og uhygge – så blev det endelig Halloween! Om du er bekendt med Halloween eller Allehelgensaften, der fejres den 31. oktober, er det en årlig begivenhed som markerer at vi nu går en mørkere tid i møde – men er også en begivenhed som er forbundet med stor overtro! Halloween markerer nemlig den aften, hvor de døde færdes blandt de levende.

Halloweensnacks: Hjemmelavet halloweenslik

Verden over fejres Halloween derfor med uhyggelig udklædning og skræmmende fortællinger blandt venner og familie. Og, selvfølgelig, Trick or Treat! Traditionen, hvor man går fra dør til dør – ligesom vi kender det fra Fastelavn.

Om dine halloweensnacks skal ligge klar til (uhyggeligt) besøg af raslende børn og voksne, eller om de skal nydes hjemme med familien, er helt op til dig! Men vi garanterer at disse halloweensnacks bliver et kæmpe hit uanset.

Her finder du inspiration til en halloweenaften med uhyggelig gode snacks!

 

Blodige popcorn

En saltet snack man slet ikke kan få nok af! Hæld majskorn i en opvarmet gryde med smagsneutral olie, så olien akkurat dækker grydens bund. Sørg for jævn varme, og sæt låg på gryden. Når du ikke kan høre flere ”pop” fra gryden, er dine popcorn klar. Forvent at det vil tage mellem 3 og 5 minutter. Tilsæt salt og rødbedesaft og dine blodige popcorn er klar til servering!

Banan-spøgelser

Et simpelt, men uhyggeligt twist! Skær en banan i to halve på midten. Kan du se, at de ligne to små spøgelser? Brug små og store chokoladeknapper som øjne og mund. Mums!

Klementin-græskar

Vi elsker den til jul, den syrlige klementin, men hvorfor ikke også til Halloween? Skræl en klementin og tilføj et lille stykke frisk bladselleri som stilk. Kan du se det nu? Næste step: nyd dit klementin-græskar.

 

Gulerodsfingre med humus

Sund snack med dip i uhyggelig version, bliver et hit til dette års Halloween-fest. Du skal bruge nogle mindre snack gulerødder, smuttede mandler og humus. Hummussen kan købes færdiglavet eller laves selv. Dyp spidserne af gulerødderne i en smule hummus og sæt en mandel på, som det forestiller en negl. Så simpelt er det! Server dem i en skål – 5 ad gangen med hummus på siden.

Hjemmelavet hummus

Det skal du bruge:

1 dåse kikærter

1 spsk. tahin

2 spsk. yoghurt

1 knivspids hvidløgspulver

1 citron

1 tsk. stødt spidskommen

Salt og pepper

Hummus kan laves på mange forskellige måder. For at undgå for meget olie, kan du lave den med yoghurt i stedet, som her. Du blender alle ingredienser sammen i en blender, indtil din hummus har den ønskede konsistens. Pas på med hvidløg, da den bliver kraftigere, når den trækker i køleskabet. Smag til med citron, salt og pepper. Voilá!

 

Vandmelon-monster

Græskar er sjove at skære ud, men de smager ikke så godt rå. Det gør en vandmelon til gengæld! Skær din vandmelon ud som du ville dit græskar, og skær indholdet ud i mundrette stykker. Sørg til sidst for at de lækre bidder vælter ud af munden på dit vandmelon-moster. Uhyggeligt at se på, uhyggeligt godt at spise!

Krydret græskar latte:

Du kan bruge græskar på mange måder! Udover, at de er sjove at skære ud, så både pynter og smager de godt i madlavningen – og faktisk også i varme drikke. Du skal kun bruge få ingredienser, før du har noget lækkert at varme dig på til Halloween.

Det skal du bruge (4 portioner):

1 Spise græskar (f.eks. Hokkaido)

1,5 dl sukker

1,5 dl vand

1 spsk. stødt kanel

0,5 tsk. stødt ingefær

0,5 tsk. stødt nelliker

10 dl mælk eller plantedrik

1,5 dl stærk kaffe

Start med at skære græskarret over på midten og fjern kernerne. Herefter bages det i ovnen ved 200 grader i 20 minutter, til kødet er helt blødt. Lad det køle en smule og blend det herefter i en blender til en ensartet puré. Da der kun skal bruges en smule puré i latten, kan man snildt gemme resten af portionen i køleskabet, så der er, til flere portioner.

Sukker og vand varmes herefter op i en gryde til det simrer. Når sukkeren er opløst, tilføjes 2 dl af græskarpureen og resten af krydderierne. Lad det hele simre i 10-15 minutter (eller indtil dit køkken dufter dejligt af krydderier). Mmm.

Din græskarmix er nu klar til at lave latte på. Varm din favorit mælk eller plantebaserededrik op i en separat gryde, og tilføj så kaffen og din græskarmix heri – pisk gerne latten med et piskeris, for en mere luftig tekstur.

Server nu din krydrede græskar latte i et glas med et drys af kanel. Lækkert!

Må I alle have en (u)hyggelig Halloween!