Sund junkfood – Sådan laver du det selv
Sund junkfood – Sådan laver du det selv
Vitaminer

Sund junkfood – Sådan laver du det selv

06.Aug.2022

Det sprøde og det salte er en favorit hos mange, så her finder du tips og tricks til at sundere alternative til den klassiske junkfood.

Healthy junkfood – det kan også være sundt

Begrebet junkfood stammer fra det engelske ‘fast food’, hvilket hentyder til ‘hurtig mad’ – både når det kommer til at spise og til at lave maden. Denne slags mad ryger ofte i frituren eller andet nemt, hvilket sætter det i kategorien ‘usund mad’. 

Healthy junkfood er slet ikke så svært at lave

Mange af de mest populære junkfoods kan man sagtens lave selv, og så behøver det hverken at være usundt eller ryge en tur i frituren. Her er et sundere alternativ på en klassisk takeaway menu: Nuggets og fritter.

Dette skal du bruge:
– Grønne bønner
– Kyllingebryst 
– Cornflakes 
– Paprika 
– Æg 
– Olie
– Mel
– Salt 

Dette skal du gøre:
– Læg bønnerne (både frosne og friske kan bruges) på en bageplade og vend dem i 1 spsk. vegetabilsk olie. Drys efter med salt og eventuelt andre krydderier. Sæt dem i ovnen på 200 grader varmluft i 40 minutter. Vend dem undervejs, så de bliver gyldne og sprøde over det hele. De sidste 5 minutter kan du sætte ovnen på grill, så de bliver ekstra crispy.

– Kyllingebrystet skal skæres i små mundfulde (den velkendte nugget-størrelse) og vendes i mel, æg og knuste cornflakes. Bland dine krydderier (paprika, salt og peber) i melet, inden du vender kyllingen i blandingen. De lægges på en bageplade de sidste 20 minutter sammen med bønnefritterne. Du kan altid teste en enkelt for at være HELT sikker på, at de er perfekte.