Udendørsaktiviteter i vintervejret
Udendørsaktiviteter i vintervejret

Udendørsaktiviteter i vintervejret

01.Jan.2023

Julen er ovre og det kolde vintervejr fortsætter en stund endnu. Derfor er der stadig gode grunde til at komme ud og nyde det friske februar vejr.

Gå tur med varme drikke

Selvom det kan virke fristende at blive indendørs med en film og et tæppe, så er det super sundt at komme ud og bevæge kroppen og få noget frisk luft – også når kalenderen siger februar.

Vi anbefaler derfor at du hopper i din varme frakke og inviterer en ven eller veninde på kakao, te eller kaffe. Gåturen kunne jo eksempelvis være rundt i byen, ved havet eller i skoven. Der findes ikke dårligt vejr, kun dårlig påklædning!

Opskrift på hjemmelavet kakao:

–       2 spsk. kakao pulver

–       1,5 spsk. sukker

–       4-5 dl mælk

–       1 dl fløde

Det er let at lave hjemmelavet kakao. Det smarte er også, at man selv kan bestemme hvor meget (eller lidt) sukker man tilføjer. Hæld sukker, kakao og mælk i en gryde og rør rundt med et piskeris indtil alle ingredienserne har samlet sig, og sluk inden den begynder at koge. Pisk fløden til flødeskum og nyd en kop varm kakao.

Stå på skøjter – eller rulleskøjter

Hvis der ikke er så mange skøjtebaner åbne, anbefaler vi en tur på rulleskøjter. Investerer man i et par, kan man skøjte hele året rundt! Med et par rulleskøjter holder man varmen, og så er de lige til at tage med i tasken.

Lav bål

Der findes masser af naturskønne områder både på landet og i byen, hvor man kan lave bål. Måske du endda har en bålplads i haven? Så er det bare om at komme i gang! At lave bål er en perfekt udendørsaktivitet om vinteren. Hele familien kan være med, og så har man en god undskyldning for at spise en ristet skumfidus eller snobrød, mens man er i gang.

Hæng mad op til fuglene

Ikke alle fugle trækker sydpå om vinteren, og de kan have svært ved at finde mad. Derfor kunne en hyggelig vinteraktivitet være at lave fuglekugler selv, og derefter gå en tur ud for at hænge dem op. Så er du også sikker på at få en god dosis frisk luft.  

Sådan kan du lave dine egne fuglekugler:

–       1 kg palmin

–       1 kg fuglefrø eller kernemix

Palmin skal smeltes og frøene røres i. Lad det størkne i nogle runde forme. Bind en snor om kuglerne og hæng dem op i et træ. Fuglene vil elsker dig!

Aktiviteter i sneen

Skulle vi være heldige at få en ordentlig omgang sne, så findes der et hav af fede aktiviteter, man kan lave. Hop i flyverdragten og de varme vinterstøvler og kom udenfor.

Dette kan man lave:

–       Lege sneboldkamp

–       Bygge en snemand

–       Lave sneengle

–       Bygge en iglo eller sneborg

–       Kælke

Lav kunst af vinterens natur

Man kan sagtens kombinere en dejlig tur udenfor, med et projekt inde i den varme stue. Man kan eksempelvis tage en tur i skoven og samle flotte vinterblade og grene eller tage på standen og samle sten. Når man så kommer hjem i varmen, er det bare at finde kreativiteten frem og lave flotte aftryk af bladene eller male sjove motiver på stenene. En fed aktivitet for hele familien.