Omega

Har du behov for Omega-3, hvis du ikke kan lide fiskeben i munden?

Problemet er måske ikke, at du ikke kan lide fisk, men at du ikke bryder dig om at få fiskebenene i munden. De kan være svære at tage ud af fisken, og måske har du prøvet ubehaget ved at et fiskeben har sat sig fast i halsen

Men det behøver ikke at være grunden til ikke at spise fisk. Det er muligt at købe fisk uden ben fx i form af benfrie fiskefileter og fiskepålæg. De fleste ved, at vi bør spise fisk for at få næringsstofferne fra fisken. Så det er vel ingen undskyldning for ikke at spise fisk?

Spis mere fisk

Ifølge kostrådene skal vi helst have 350 gram fisk om ugen, hvoraf de 200 gram bør komme fra fed fisk som f.eks. laks, ørred, makrel og sild.

De 350 gram fisk svarer til 50 gram om dagen i gennemsnit. Men det er desværre langtfra alle, der spiser så meget. Ifølge kostundersøgelsen «Danskernes kostvaner 2011-2013» spiser vi nemlig gennemsnitligt kun 37 gram om dagen.

Det burde ikke være så svært at få fisk nok. For alle former for fisk tæller med; også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som fx torskerogn, tun og makrel samt skaldyr, som eksempelvis rejer og muslinger.

Kosttilskud med Omega-3

Spiser du alligevel mindre fisk end anbefalet, findes der en alternativ måde at få de gode fedtsyrer fra fisken. Det er APOVIT® Omega-3, som du kan købe på apoteket. De forskellige APOVIT® Omega-3 produkter indeholder fedtsyrerne Eicosapentaensyre (EPA), der bidrager til at vedligeholde en normal hjertefunktion, og Docosahexaensyre (DHA), der bidrager til vedligeholdelse af en normal hjernefunktion.

Der findes forskellige varianter af APOVIT® Omega-3, bl.a. en lille kapsel, der er lettere at sluge (APOVIT® Omega-3, 500 mg) en variant, der også indeholder vitaminer og mineraler (APOVIT® Omega-3 multi) samt Omega-3 kapsler, der er tilpasset gravide (APOVIT® Omega-3 gravid) og endnu flere.

Få råd og vejledning om APOVIT®-serien, når du køber Omega-3 på apoteket.

Kosttilskud kan ikke erstatte en varieret kost.

KILDER:
Fødevarestyrelsen
Danskernes kostvaner 2011-2013, DTU Fødevareinstituttet
EFSA (European Food Safety Authority – Den europæiske fødevaresikkerheds organisation)

Nye­ste ind­læg

31. marts 2025

Myndighederne anbefaler, at børn fra 4-10 år dagligt får 300-500 gram frugt og grønt afhængig af alderen, men i gennemsnit får kun hvert 3. barn nok af det grønne. For at dække det daglige behov skal de nemlig spise to hele frugter og to hele grøntsager hver eneste dag. Større børn anbefales at spise 600 gram frugt og grønt.

Læs mere Har børn brug for vita­mi­ner, hvis de kun spi­ser det, de kan lide?
31. marts 2025

Knoglerne består af både kalk og kollagen. Kollagen giver elasticitet, og kalk giver den styrke, som er så vital for dine knogler og dermed dit bevægeapparat. Jo stærkere dit skelet er, jo mere solidt er det

Læs mere Hvor­for er kalk så vig­tigt for dine knog­ler hele livet?
31. marts 2025

En kvindes overgangsalder indtræder som regel, når hun er 45-55 år. Det mest konkrete tegn på, at du er gået i overgangsalderen er, at du ikke længere får menstruation, og nogle kvinder kan opleve store forandringer i deres krop

Læs mere Sva­gere knog­ler efter over­gangs­al­de­ren?
31. marts 2025

Kalk er nødvendigt for barnets normale vækst og knogleudvikling. Knoglevævet er nemlig levende, og det bliver konstant skiftet ud ved at gammelt væv bliver nedbrudt, mens nyt bliver dannet.

Læs mere Ved du, hvor afhæn­gige børns knog­ler er af kalk?