Hvilke varme drikke er gode for din krop?
Hvilke varme drikke er gode for din krop?

Hvilke varme drikke er gode for din krop?

Der findes mange forskellige former for varme drikke, der især er lækre i den kolde vintertid. Ved at lave drikkene selv fra bunden ved du lige præcis hvad de indeholder, og kan sammensætte de smage som du godt kan lide.

Men findes der varme drikke, som er gode for kroppen og vedligeholder dit immunforsvar? Det gør der i hvert fald.

Kaffe med mælk

Hvis du foretrækker kaffe med mælk, får du kalk, som netop mælk er rig på. Mængden af kalk afhænger selvfølgelig af, hvor meget mælk du kommer i din kaffe. Kalk er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler og tænder.

Hyldebærsaft
Hyldebærsaft er godt for kroppen at lune sig på. Bærret er nemlig rigt på C-vitamin, der bidrager til immunsystemts normale funktion.

Varm æblemost
Med æblemost, revet ingefær og evt. lidt appelsin får du en varm drik rig på C-vitamin. Udover at C-vitamin bidrager til immunsystemets normale funktion, opbygger og vedligeholder vitaminet også skelet, muskler, slimhinder og hud.

Ingefær med citron
Ingefær med citron smager dejligt. Ingefæren giver en varm følelse i kroppen – og citron er rig på C-vitamin. Du skal blot skrælle den ønskede mængde ingefær, skære den i tynde skiver og lægge dem i kogende vand.

Ved de forskellige varme drikke, får kroppen enten kalk eller C-vitamin tilført. Hvis du spiser sundt og varieret får du mineraler og vitaminer fra kosten, men hvis du er i tvivl, om du får tilstrækkeligt, kan du supplere din kost med et kalk- eller C-vitamin tilskud.

Kalk + 10 µg D-vitamin

Kalk er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler og tænder. D-vitamin bidrager til normal optagelse/ udnyttelse af kalk

180 tabletter

C-vitamin 80 mg

C-vitamin bidrager til immun-systemets normale funktion og bidrager til at mindske udmattelse og træthed

250 tabletter