Har du behov for Omega-3, hvis du ikke kan lide fiskeben i munden?
Har du behov for Omega-3, hvis du ikke kan lide fiskeben i munden?
VIDEN OM VITAMINER

Har du behov for Omega-3, hvis du ikke kan lide fiskeben i munden?

Problemet er måske ikke, at du ikke kan lide fisk, men at du ikke bryder dig om at få fiskebenene i munden. De kan være svære at tage ud af fisken, og måske har du prøvet ubehaget ved at et fiskeben har sat sig fast i halsen

Men det behøver ikke at være grunden til ikke at spise fisk. Det er muligt at købe fisk uden ben fx i form af benfrie fiskefileter og fiskepålæg. De fleste ved, at vi bør spise fisk for at få næringsstofferne fra fisken. Så det er vel ingen undskyldning for ikke at spise fisk?

Spis mere fisk
Ifølge kostrådene skal vi helst have 350 gram fisk om ugen, hvoraf de 200 gram bør komme fra fed fisk som f.eks. laks, ørred, makrel og sild.

De 350 gram fisk svarer til 50 gram om dagen i gennemsnit. Men det er desværre langtfra alle, der spiser så meget. Ifølge kostundersøgelsen «Danskernes kostvaner 2011-2013» spiser vi nemlig gennemsnitligt kun 37 gram om dagen.

Det burde ikke være så svært at få fisk nok. For alle former for fisk tæller med; også fiskefrikadeller, frossen fisk, fisk på dåse som fx torskerogn, tun og makrel samt skaldyr, som eksempelvis rejer og muslinger.

Kosttilskud med Omega-3
Spiser du alligevel mindre fisk end anbefalet, findes der en alternativ måde at få de gode fedtsyrer fra fisken. Det er APOVIT® Omega-3, som du kan købe på apoteket. De forskellige APOVIT® Omega-3 produkter indeholder fedtsyrerne Eicosapentaensyre (EPA), der bidrager til at vedligeholde en normal hjertefunktion, og Docosahexaensyre (DHA), der bidrager til vedligeholdelse af en normal hjernefunktion.

Der findes forskellige varianter af APOVIT® Omega-3, bl.a. en lille kapsel, der er lettere at sluge (APOVIT® Omega-3, 500 mg) en variant, der også indeholder vitaminer og mineraler (APOVIT® Omega-3 multi) samt Omega-3 kapsler, der er tilpasset gravide (APOVIT® Omega-3 gravid) og endnu flere.

Få råd og vejledning om APOVIT®-serien, når du køber Omega-3 på apoteket.

Kosttilskud kan ikke erstatte en varieret kost.

KILDER:
Fødevarestyrelsen
Danskernes kostvaner 2011-2013, DTU Fødevareinstituttet
EFSA (European Food Safety Authority – Den europæiske fødevaresikkerheds organisation)

Omega-3 geléfisk

Gelépuder med tropisk frugtsmag

30 gelépuder

Omega-3 1000 mg

Indeholder DHA og EPA som bidrager til en normal hjertefunktion

120 kapsler