Grøntsagstærter med gods i – lækker opskrift på grøntsagstærte
Grøntsagstærter med gods i – lækker opskrift på grøntsagstærte
Opskrifter

Grøntsagstærter med gods i – lækker opskrift på grøntsagstærte

08.Nov.2021

Hallihalløj og lige et øjeblik! Jeg havde fuldstændig glemt, hvor fantastisk nemt og lækkert grøntsagstærte er

Min mor mindede mig om en gammel klassiker, som vi altid lavede sammen, dengang jeg stadig boede hjemme. Hun lærte mig nemlig nogle gode fif, som blandt andet indebærer grøntsager (surpriseee), hytteost, æggemasse og ikke mindst min hemmelige ingrediens – nemlig sennep.

 

Grøntsagstærte med hytteost og porre

Den kære porre har en helt særlig plads i mit hjerte. Grøntsagstærter generelt er bare super lækre, fordi du får en masse sunde vitaminer, men du får stadig stillet din craving med noget crispy, cheasy og ikke mindst smagsfuldt. Nå, men tilbage til porren! Porren er nemlig spækket med folat og C-vitamin.

 

Dette skal du bruge til min grøntsagstærte:

 

– Færdiglavet grov tærtedej (findes i alle supermarkeder og er nemt og lækkert!)
– 1 liter vand
– 1 spsk. salt
– 300 gram tyndskåret porre-ringe (med folat og C-vitamin)
– 2 æg (med biotin)
– 180 gram hytteost (godt med protein)
– 1 tsk. stødt muskatnød
– 1 spsk. sennep

 

Først skal du forvarme din ovn, så den kommer op på 200 graders varmluft. Tryk dejen ud i en springform med bagepapir. Dejen skal komme halvt op ad kanten. Smør bunden med sennep inden den ryger en tur i ovnen med et stykke bagepapir over i 6-7 minutter. Pisk æggene sammen og bland dem med hytteosten og krydderierne. Vend de lækre porre-ringe ned i hytteostblandingen og smæk det ned i den forbagte bund. Bag tærten i ca. 30 minutter, men hold selv øje med, hvornår æggemassen bliver fast.

 

Velbekomme!