Syrlig, sitrende citrusfrugt – og sprængfyldt med C-vitamin!
Syrlig, sitrende citrusfrugt – og sprængfyldt med C-vitamin!
Vitaminer

Syrlig, sitrende citrusfrugt – og sprængfyldt med C-vitamin!

10.Feb.2023

Nok kan de syrlige citrusfrugter få både børn og voksne til at skære ansigt - men de er spængfyldt med C-vitamin

C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der bl.a. har betydning for vores hud.

Citrusfrugten er for mange fast inventar i indkøbskurven. Udover at tilføje køkkenbordet flotte farver findes der næsten ikke noget mad, som ikke bliver bedre af et skvæt citron eller lime!

 

Der findes mange forskellige citrusfrugter: De mest almindelige er appelsin, citron, grapefrugt, lime, pomelo og klementin. Foruden den gode smag er frugten rig på C-vitamin, som har nogle gode egenskaber ­– vitaminet er nemlig med til at vedligeholde immunforsvaret og bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

 

Bonus-viden: Som du nok allerede har opdaget, findes C-vitaminet også i en lang række af skønhedsprodukter – det fantastiske vitamin bidrager nemlig til kroppen både indefra og udefra! C-vitamin bidrager nemlig også til normal dannelse af kollagen, der bl.a. har betydning for vores hud.

Citronvand om morgenen

Der er altså masser af gode grunde til at gå citrusfrugt-amok!
I en travl hverdag kan en en måde at sikre sit daglige skud C-vitamin være i form af et glas citrusvand om morgenen. Så hvis du f.eks. er glad for smagen af citron eller grape, kan du presse saften i et glas vand og få noget C-vitamin derigennem. Hvis du har en juicepresser, er et glas friskpresset appelsinjuice sørme heller ikke dårligt!

 

Du kan også få C-vitaminet i form af et stort glas vand tilføjet en Apovit C-vitamin brusetablet. Det er en simpel og let løsning, og det smager så skønt af appelsin. Men husk at kosttilskud ikke kan erstatte den gode, varierede kost, så prøv også at flette et par af de andre varianter ind.