Syrlig, sitrende citrusfrugt – og sprængfyldt med C-vitamin!
Syrlig, sitrende citrusfrugt – og sprængfyldt med C-vitamin!
Vitaminer

Syrlig, sitrende citrusfrugt – og sprængfyldt med C-vitamin!

10.Feb.2022

Som barn skar jeg altid ansigt, hvis der var den mindste smag af citron i det, jeg indtog, fordi det smagte surt – og nu kan jeg slet ikke få nok!

C-vitamin bidrager til normal dannelse af kollagen, der bl.a. har betydning for vores hud.

I dag er citrusfrugt (for det meste citroner) fast inventar i min indkøbskurv, og der er for det meste et mindre bjerg af citroner at finde på fadet, der står på mit køkkenbord. Efter min mening findes der næsten ikke noget mad, som ikke bliver bedre af et skvæt citron eller lime!

Der findes mange forskellige citrusfrugter: De mest almindelige er appelsin, citron, grapefrugt, lime, pomelo og klementin. Foruden den gode smag er frugten rig på C-vitamin, som har nogle gode egenskaber ­– vitaminet er nemlig med til at vedligeholde immunforsvaret og bidrager til at mindske træthed og udmattelse.

Bonus-viden: Som du nok allerede har opdaget, findes C-vitaminet også i en lang række af skønhedsprodukter – det fantastiske vitamin bidrager nemlig til kroppen både indefra og udefra! C-vitamin bidrager nemlig også til normal dannelse af kollagen, der bl.a. har betydning for vores hud.

Citronvand om morgenen

Der er altså masser af gode grunde til at gå citrusfrugt-amok!
I min travle dag ser jeg mit snit til at starte dagen ud med et skud C-vitamin i form af et glas citrusvand om morgenen. Så hvis du f.eks. er glad for smagen af citron eller grape, kan du presse saften i et glas vand og få noget C-vitamin derigennem. Hvis du er af de heldige, som har en juicepresser, er et glas friskpresset appelsinjuice sørme heller ikke dårligt!

Tit kommer C-vitaminet i form af et stort glas vand tilføjet en Apovit C-vitamin brusetablet hjemme hos mig. Det er simpelthen fordi det er så nemt, og det smager så skønt af appelsin (prøv den nu, og tak mig senere). Men husk at kosttilskud ikke kan erstatte den gode, varierede kost, så prøv også at flette et par af de andre varianter ind.