Mindfullness – styrk dit mentale helbred med afstressende meditation
Mindfullness – styrk dit mentale helbred med afstressende meditation
Motion

Mindfullness – styrk dit mentale helbred med afstressende meditation

21.Oct.2021

Tag dig tid til 10 minutter hver aften med meditation, som du virkelig kan glæde dig til.

Man kan ofte komme til at tænke om mindfullness “jo, jo, men hjælper det?” og være lidt skeptisk omkring det. Men man kan finde mange metoder indenfor mindfullness, som også kan tilpasses e travl hverdag. Forsøg at tage 2×10 minutter et par gange om ugen i fuldstændigt zen. Eller 10 minutter hver aften inden du går i seng.

 

Mindfullness øvelser

Sæt dig godt til rette i sofaen, retter ryggen, lukker øjnene og fokuserer på mit åndedræt. I starten kan du opleve at dine tanker galopperer afsted – her kan en stille playliste med rolige lyde hjælpe. Tag 10 minutters afspænding, hvor du både slapper af i kroppen og lad tankerne sive stille ud. Har du tid, så lav en grøntsagsjuice eller -smoothie efter. Det er en smart måde at komme til bunds i sine grøntsager, der er lige på grænsen til at blive smidt ud, eller hvis man får købt flere af samme ting.

 

En anden god måde, at koble af på, er med en god bog, lydbog eller podcast. Nogle gange skal man give sig selv lov til at fordybe sig – og lov til at lade opvasken stå, vasketøjet hænge eller vente med støvsugningen.

 

Den mentale og fysiske sundhed går altså hånd i hånd. Husk at en sund og varieret kost ikke kan afhjælpe konstant travlhed uden pusterum. Tag dig tid til at koble fra.

 

God fornøjelse på din egen mindfullness-rejse!