Spinat på fem måder – lækre retter med spinat
Spinat på fem måder – lækre retter med spinat
Opskrifter

Spinat på fem måder – lækre retter med spinat

21.Oct.2021

Du kender det måske. Du har fundet en lækker fødevare, som du bare ikke kan få nok af – men den samme ret på fjerdedagen, kan også blive for meget. Jeg er glad for rester, men man kan også få for meget af det gode Anyways, sådan har jeg det med spinat for tiden. Og det er endda en superfood, så det er jo kun en god fødevare at gå amok i! Den er nemlig rig på både A-, B2-, D-, E- og K-vitamin, niacin, folat, kalk, jern og kostfibre

Jeg bruger tit spinaten let dampet til et stykke laks – men jeg må indrømme, at jeg er kørt lidt død retten. Så nu er jeg gået i køkkenet med nogle andre retter, hvor spinaten enten spiller hoved- eller birollen – og den har klaret det til en Oscar efter min mening! Her er mine forslag til lækre retter med spinat:

 

Æggemuffin med spinat: ÆG-ceptionel simpel aftensmad! Opvarm spinat i lidt vand til den falder sammen og bland det med æg og finthakket løg. Kom det i muffinforme og bag dem i 12 minutter.

 

Spinattærte fyldt med alt hvad hjertet begærer! Jeg kommer gerne spinat, chorizo og porre i, der bliver dækket af hytteost og æg rørt sammen. Prøv også med lidt fetaost.

 

Salat: En frisk, mættende salat, der næsten skriger af sol og sommer med spinat, figner, feta og mandler – Hold op jeg glæder mig til lange lyse sommeraftener!

 

Spaghetti med spinat: Giv spinaten og nogle svampe i skiver en svitser på panden og tilføj lidt mælk og muskatnød deri – og vend det med spaghetti, mums!

 

Spinat-smoothie: Både god til morgen, frokost og aften! Jeg giver gerne spinaten selskab af banan, avocado, ananas og mælk.

 

Velbekomme!